Career

Prvi put sam imao kontakt sa filmskom, odnosno TV kamerom, na početku mog studiranja kada sam se izborio na velikom testiranju (gde sam osvojio najviše bodova) za učestvovanje sa reprezentacijom, u to vreme, najpoznatijem evropskom takmičenju -Igre bez granica, gde sam učestvovao dva puta (Portugal i Italija).

Zatim je usledilo pojavljivanje na muzičkom festivalu "Mesam" sa grupom Tapiri (današnji TAP 011 ) što je ujedno bilo prvo uvođenje gimnastike u spotove dens grupa kod nas. Posle toga sam dobio nekoliko poziva od raznih drugih grupa, ali sam te poslove odbio jer mi nije bila ponuđena finansijska korist. Tada sam odlučio da pređem u profesionalce i naplaćujem za svoje usluge. Zbog kvaliteta i profesionalnosti koje sam nudio ubrzo mi se ukazala prilika da radim na filmu i prvi koji sam uradio bio je film "Slatko od snova" sa Draganom Mirković. To je bio prvi novac koji sam zaradio kao kaskader. Zatim su usledili mnogobrojni poslovi u reklamama i muzičkim spotovima.

U tom periodu je osnovano i prvo udruženje kaskadera "Zvonce" čiji sam član od početka. Od tada sam redovan posetilac raznih kaskaderskih festivala.

U Moskvi sam sa svojim timom osvajao više puta, prvo mesto u disciplinama visinski pad, gorenja itd. Postavljao sam neke svetske rekorde… Kao priznanje tom mom doprinosu u svetu kaskaderstva – primljen sam u članstvo i dodeljena mi je titula akademika Ruske međunarodne akademije kaskadera. Time sam stekao pravo da budem i kaskaderski sudija na nekom od budućih festivala “Prometej” u Moskvi. Takođe sam član i Svetskog udruženja kaskadera iz Holivuda-”Hollywood World Stunt Association”.

Jedan od glavnih problema, što se tiče moje profesije, u našoj kinematografiji je taj što filmovi koji se kod nas snimaju nisu od onih u kojima se obično traže ljudi iz moje branše. Ipak, nadam se boljim vremenima.

Pored kaskaderskog posla svoje iskustvo sam rešio da prenesem i našim najmlađim kao i svim ostalim zainteresovanim sugrađanima za sportsku gimnastiku, akrobatiku, trambulinu i sl. u mom gimnastičkom klubu “Pobednik” u Petoj Beogradskoj gimnaziji  kod Tašmajdana i na još šest lokacija.